Víte, že?

Opravdu dobrý tábor pomáhá dětem a rodičům s výběrem táborů už od roku 2005. Cenné rady nabízí i návodná videa na našem YouTube kanále.

Výsledky soutěže technických dovedností 2023/24

JIŽ PO 14.TÉ SE KONALO V HOLEŠOVĚ FINÁLE PIONÝRSKÉHO SEDMIKVÍTKU – VÝTVARNÁ A RUKODĚLNÁ ČINNOST

V sobotu 20. 4. 2024 proběhly v SVČ Holešov hned 3 akce, které jsou spojeny s výtvarnem, tvořením a technickými dovednostmi dětí. V dopoledních hodinách mohly děti navštívit výtvarné a technické dílny, kde se tvořilo na 3D tiskárně, tisklo na plotteru, stavělo z lega, ze dřeva se vyráběly hrábě, drátkovalo se, korálkovalo se, dělaly se výrobky z keramiky, zpracovávala se plst a děti zkoušely také tkaní.

Dílny navštívila téměř 100 dětí i dospělých.

V odpoledních hodinách pak proběhlo slavnostní vyhodnocení soutěže Výtvarný Sedmikvítek 2024 a Soutěže technických dovedností 2024.

Slavnostní vyhodnocení bylo doprovázeno kulturním programem, ve kterém vystoupila hudební skupina Grillmeni dále Markéta Topičová, Julie Weiglová, nechybělo také vystoupení kouzelníka Mága Radekra a program bubeníků.

V Holešově se republikové finále konalo již po 14.té. Vyhlašovatelem soutěže je česká rada Pionýra. Organizuje ho PS M. Očadlíka ve spolupráci se SVČ TYMY.

V letošním roce se do soutěže zapojilo téměř 500 autorů na téma „minulost“. Tuto soutěž finančně podpořilo MŠMT, ZK a město Holešov. Moc děkujeme! Republikové finále soutěž technických dovedností se konala letos již po 6.té.

Vyhlašovatelem této soutěže je také Česká rada Pionýra a organizátory jsou rovněž PS M.Očadlíka a SVČ TYMY.

Do této soutěže byly zaslány papírové modely, práce se dřevem a poprvé také výtvory ze stavebnic, kde převládalo lego. Všechny práce hodnotila 5.ti členná porota, které neměla jednoduchou úlohu. Novinkou letošního roku bylo velké množství kolektivních prací

Všechny výkresy i další výrobky jsou vystaveny v galerii sklep v TYMY, která je přístupná veřejnosti až do poloviny května.

Děkujme všem tvůrcům za zapojení do této soutěže, přejeme jim hodně tvůrčích nápadů a radost z toto co dělají. Děkujeme také všem dospělákům, kteří s dětmi pracují a rozvíjí jejich talent. Velké poděkování si zaslouží také všichni ti, kteří se podíleli na přípravě a organizaci obou republikových finále.

Jarmila Vaclachová, vedoucí PS

 

 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

 

PAPÍROVÉ MODELY
1. MÍSTO: ALEŠ BERKA A SPOL. – 1.ZŠ HOLEŠOV
2. MÍSTO: TOMÁŠ JELNÍČEK – KOPŘIVNICE
3. MÍSTO: NATÁLIE VRÁNOVÁ – 1.ZŠ HOLEŠOV

 

PRÁCE SE DŘEVEM
1. MÍSTO: BRATŘI KUBŮ – PS RONDEL PRAHA
1. MÍSTO: KOLEKTIV MLADÝCH KUTILŮ – SVČ HOLEŠOV

 

STAVEBNICE
1. MÍSTO: EMA JADRNÍČKOVÁ – SVČ HOLEŠOV
1. MÍSTO: JAN ŽÁRSKÝ – SVČ HOLEŠOV
1. MÍSTO: DAN VRÁNA – SVČ HOLEŠOV