Víte, že?

Autorem grafického návrhu logotypu Pionýra je Jiří Pokorný a grafický manuál na tomto znaku založený zpracovalo renomované grafické studio Kafka Design.

Detail akce

Název:  PVC 13 - Kvalifikace oddílový vedoucí 2022 - kombinovaná forma
Pořadatel:  13 Moravskoslezská krajská organizace
Datum:  20. 5. 16:00 - 22. 5. 2022 18:00
Lokalita:  Distančně, místo pro konání praktické části na základně DDM Vítkov - Klokočov
Kraj:  Moravskoslezský
Popis: 

Momentálně je kapacita naplněna. Po 27. 3. 2022 se nepřihlašovat!!!

 

Ahoj,

rozhodl/a ses stát se oddílovým vedoucím v Pionýru? Pak jsi na správném místě. :-) Přihlas se na kurz pro oddíláky, který ti umožní získat kvalifikaci oddílového vedoucího s neomezenou časovou platností ve spolku Pionýr.  Kurz má platnost pouze v Pionýru – účast jen pro registrované. Navazuje na kvalifikaci instruktora (je nutné ji absolvovat předem). Jejím cílem je připravit oddílového vedoucího na jeho činnost tak, aby mohl ve spolupráci s pionýrskou skupinou zodpovědně plánovat, připravovat, realizovat a vyhodnocovat činnost. Je určena osobám, které vykonávají přímou práci s dětmi, spoluzajišťují ji nebo se podílejí na rozhodování o této činnosti. 

Tento kurz se skládá ze dvou částí, teoretické, kdy na zaslaném odkazu můžeš studovat materiály, prezentace a najdeš zde i odkazy na další zdroje informací. Až budeš mít pocit, že již vše znáš, napiš na mail (martinaschw@centrum.cz) a bude ti zaslán odkaz na test, na který budeš mít časový limit.

Pokud se ti test nepovede hned napoprvé, můžeš to zkusit za 3 dny znovu. Celkem, můžeš test psát 2x. Když neuspěješ, můžeš se přihlásit do kurzu nejdříve v příštím roce. 

POZOR! Test musíš složit nejpozději do 13.5.2022 (vzhledem k možnému opravnému termínu, doporučuji pustit se do testování nejpozději 8.5.2022).

Pokud vypracuješ test úspěšně, můžeš se těšit na druhou část kurzu, tím bude setkání, kde si budeš moc vyzkoušet první pomoc a upevníš si informace ze zdravovědy. Bližší informace o termínu setkání (místo, čas a hodinu) ti zašle organizátor akce až po úspěšném napsání testu. Termín prezenční části je stanoven na 20. - 22. května 2022.

Po absolvování prezenční části získáš od organizátora kurzu (PVC) kvalifikaci oddílového vedoucího.

Těší se na tebe Marťa Schwettrová - garant PVC 13 - PMKO

Dále je na kurzu potřeba splnit níže uvedené podmínky a nejpozději první den praktické části kurzu odevzdat písemnou práci hotovou dle níže uvedených pokynů a další dokumenty:

  • věk min. 18 let (musí být dosažen v roce konání kurzu)
  • kvalifikační průkaz (má každý po kurzu KI) s vyznačením absolvování pionýrského minima (zajišťuje PS) a kurzu instruktora
  • písemná práce (s praktickým zaměřením) - zpracování metodického listu k aktivitě (hře, rukodělce, závodu, soutěži …) v jakémkoli výchovném programu na základě realizace s dětskou skupinou s případným návrhem na zpracování příkladu dobré praxe
    • Vše bude uvedeno na A4 se záhlavím, kde bude uvedeno: název kurzu „KVALIFIKACE ODDÍLOVÉHO VEDOUCÍHO“ + rok jeho konání, jméno a příjmení zpracovatele, z jaké je PS, datum zpracování a podpis zpracovatele.

Doprava:  zajištěna společným autobusem z Ostravy - bude upřesněno cca 14 dní před konáním Celý kurz oddílového vedoucího splníš, když úspěšně složíš online test (viz výše), zúčastníš se praktické části kurzu, na které budeš se lektory spolupracovat a do všech aktivit se zapojovat a odevzdáš k posouzení písemnou práci.
Ubytování:  pokoje po cca 10 osobách
Strava:  zajištěna celodenní 5x denně
Cena: 
  Pro členy:  500 Kč
Splatnost standardní ceny:  11. 4. 2022
Uzávěrka přihlášek:  7. 4. 2022
Lokalizace:  Regionální
Typ akce:  Vzdělávací

Kontaktní informace


Kontaktní osoba:  Martina Schwettrová
E-mail:  martinaschw@centrum.cz
Telefon:  +420 777093059
Akci vložil/a:  Martin Orlík
Web akce:  https://pionyr.cz/moravskoslezskaKOP/vzdelavani/