Víte, že?

Spolupráce probíhá i na místní úrovni - mnohé pionýrské skupiny a oddíly pořádají společné akce s oddíly jiných organizací, domy dětí a mládeže a podobně.

Detail akce

Název:  PVC 13 - Kvalifikace oddílový vedoucí ZRUŠENO!
Pořadatel:  13 Moravskoslezská krajská organizace
Datum:  7. 5. 16:00 - 10. 5. 2020 18:00
Lokalita:  Základna DDM Vítkov - Klokočov
Kraj:  Moravskoslezský
Popis: 

Přihlašování na kurz ukončeno - souhrnná kapacita kurzů PVC 13 KI + KOV naplněna. Pokud máte zájem se stát náhradníkem, kontaktujte Renatu Chrástkovou na e-mailu pionyrrenata@seznam.cz.

 

Školení pro získání Kvalifikace Oddílový vedoucí. Kurz má platnost pouze v Pionýru – účast jen pro registrované. Navazuje na kvalifikaci instruktora (je nutné ji absolvovat předem). Jejím cílem je připravit oddílového vedoucího na jeho činnost tak, aby mohl ve spolupráci s pionýrskou skupinou zodpovědně plánovat, připravovat, realizovat a vyhodnocovat činnost. Je určena osobám, které vykonávají přímou práci s dětmi, spoluzajišťují ji nebo se podílejí na rozhodování o této činnosti. Platí bez časového omezení. K získání Kvalifikace oddílového vedoucího je podmínka splnění Kvalifikace instruktora. Pro nově příchozí oddílové vedoucí, kteří nepracovali na pozicích instruktora, je proto nutné před zahájením kurzu Kvalifikace oddílového vedoucího, nastudovat obsah Kvalifikace instruktora. Ověření těchto znalostí probíhá formou testových otázek. Zástupce oddílového vedoucího musí splňovat Kvalifikaci oddílového vedoucího. Stanovený časový rozvrh min. 39 vyučovacích hodin.

Podrobné pokyny obdrží přihlášení účastníci cca 14 dní před kurzem.

 

Na kurzech je potřeba splnit níže uvedené podmínky a nejpozději první den kurzu odevzdat uvedené doklady. Písemné práce přivézt na kurz hotové dle níže uvedených pokynů.

  • věk min. 18 let (musí být dosažen v roce konání kurzu)
  • kvalifikační průkaz (má každý po kurzu KI) s vyznačením absolvování pionýrského minima (zajišťuje PS) a kurzu instruktora; nově příchozí oddíloví vedoucí, kteří nepracovali na pozicích instruktora, doloží písemné potvrzení jejich PS o absolvování pionýrského minima na samotném papíru a před účastí na kurzu KOV budou muset úspěšně absolvovat test z kurzu KI (po samostudiu)
  • písemné potvrzení příslušné PS (dokument Vám bude zaslán s pokyny ke kurzu)
    • o absolvování pionýrského minima (platí pro účastníky bez kurzu KI)
    • o vyslání účastníka na kurz
  • písemná práce (s praktickým zaměřením) - zpracování metodického listu k aktivitě (hře, rukodělce, závodu, soutěži …) v jakémkoli výchovném programu na základě realizace s dětskou skupinou s případným návrhem na zpracování příkladu dobré praxe
    • Vše bude uvedeno na A4 se záhlavím, kde bude uvedeno: název kurzu „KVALIFIKACE ODDÍLOVÉHO VEDOUCÍHO“ + rok jeho konání, jméno a příjmení zpracovatele, z jaké je PS, datum zpracování a podpis zpracovatele.

 

Závěrečná zkouška se skládá z písemného testu (je nutné správné zodpovězení 75% otázek), příp. ústního pohovoru, a posouzení písemné práce.

Termín zkoušky: 12. 5. 2020 (náhradní termín 19. 5. 2020) v sídle PMKO.

 

Odkazy

 

 

Aktualizace

Ke dni 17. 2. 2020 přihlášeno 17 osob (max. kapacita 30). Upozorňuji na termín ukončení přihlášení na tento kurz - jen do 29. 2. 2020. Pokud budou nějaká volná místa po uvedeném datu, přesunu je na kurz KI (navýším kapacitu kurzu KI - pokud to ještě vzhledem ke kapacitě zařízení SVČ v Klokočově půjde).

 

Ke dni 3. 3. 2020 - jelikož je o kurz KOV velký zájem a stále se hlásí další zájemci, musím i s ohledem na zkušenosti z předchozích let (kdy přihlášené osoby nezaplatily poplatky a na kurz pak vůbec nejely) učinit opatření, a to zkrátit lhůtu pro zaplacení účastnického poplatku z 23. 4. na 15. 3. 2020. Dohlédněte prosím, aby platby byly provedeny do tohoto data. Pokud nebudou peníze za kurz KOV od přihlášených na účtu MKOP do 15. 3. 2020, tak tyto "neplatiče" z kurzu smažu a uvolním místa dalším zájemcům.

 

 


Doprava:  zajištěna společným autobusem z Ostravy - bude upřesněno cca 14 dní před konáním
Ubytování:  pokoje po cca 10 osobách
Strava:  zajištěna celodenní 5x denně
Cena: 
  Pro členy:  1000
Splatnost standardní ceny:  15. 3. 2020
Uzávěrka přihlášek:  29. 2. 2020
Lokalizace:  Celorepubliková
Typ akce:  Vzdělávací

Kontaktní informace


Kontaktní osoba:  Renata Chrástková
E-mail:  pionyrrenata@seznam.cz
Telefon:  +420 733 616 539
Akci vložil/a:  Martin Orlík
Web akce:  https://pionyr.cz/moravskoslezskaKOP/vzdelavani/